SENASTE NYTT

Välkomna till vår hemsida för förskola, skola och fritidshem!

Hej alla som läser detta Intresseföreningen behöver bärhjälp hela denna vecka 18:00 - 20:00 för att rensa ut gamla skolan. 20160919

Hej alla som läser detta!Edsele skola den 20160908

Veckan har varit lite annorlunda än planerat, då vi haft sjukdomar både hos barn och personal

Vi har all hjälpts åt och fixat så veckan flutit på utan större förändring.

Kraftverkets besök fick flyttas fram till torsdag då de fått förhinder. Eleverna har visat stort engagemang och var väl förberedda med frågor. Vi blev bjudna på festis och godis som satt bra efter den långa promenaden.

Åk.3-5 var under eftermiddagen uppe vid Rammsjön på NO lektion. Insekter och småkryp som trivs i vattnet var spännande.Eleverna var även där i onsdags på idrotten med Matyas och Robin. Orientering var på schemat då.

Robin har börjat hos oss och vi utvecklar vårt IT i rasande fart. Så kul! Imorgon fredag så påbörjar eleverna sitt datakörkort för åk.3-5.

Vattentema är som sagt i full gång. Helena efterlyser 0.5liters petflaskor som är raka. Eleverna ska bygga vattenmätare. Varje elev från åk.F-5 tar med en flaska - i utbyte mot 10 poäng i poängskåpet.

I slutet av veckan så bytte vi om matplatserna på Grytan.

Kommande vecka 37

Måndag:12/9Uteidrott för åk.F-2 ombyte efter väder. Vi duschar efter avslutad lektion

Elevens val - idrott - ombyte för utomhus. Komihåg även dusch!

( elever från F-5 har valt mellan idrott / drama )

Datakörkort för Robin med åk.3-5

Maggie ledig hela veckan och då vikarierar Viktor Bergman

Tisdag :13/9Anette på rektorsutbildning - akuta ärenden hänvisas till Fia

Kurator Mia kommer på besök och träffar eleverna.

Onsdag:14/9 Anette på rektorsutbildning - akuta ärenden hänvisas till Fia

Kulturskolan kommer och spelar med Thea och Ebba kl.10.20

Idrott utomhus med Matyas för åk.3-5.

Torsdag 15/9Anette på rektorsutbildning - akuta ärenden hänvisas till Fia.

Bärplockning och utomhuslektioner heldag! Vi går till elljusspåret.

Kläder för väder och medtag hink och bärplockare.

Vi grillar korv och får mat från Grytan. Medtag egen vattenflaska!

De elever som slutar kl.13.00 och inte har fritids hämtas vid Lottabaracken.

( Lövåsvägen upp )

Fredag 16/9Katrin ledig - Ewa kör skolbuss.

Trevlig Helg!

Veckoblad v. 36

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har haft en härlig arbetsvecka med skolarbete i varierande form då vi var till Rammsjön i onsdags och utövade utomhuspedagogik.

Det blev orientering innehållande både matematik, biologi och svenska. Dessutom hann vi med att bada både i sjön och i badtunna samt ta en åktur på sjön. En riktig kanondag med fint väder och glada barn.

Tisdag den 6/9 går skolan till Kraftverket för studiebesök som ett led i temaarbetet “Vatten”.

3-5 till Rammsjön för att titta på “småkryp”. Stövlar och kläder efter väder!!!!

Demokratiprojektet fortsätter efter boken “Handbok för klassråd”.

Tisdag den 6/9 kommer kurator Mia på eftermiddagen.

Fritids har fått ett eget rum som Maggie har fixat iordning jättefint så barnen vet var de ska vara.

Dags för den årliga traditionen med bärplockning. Det blir torsdagen den 15/9.

Badperiod planeras till v. 47-50 åk. 3-5 kl. 9.00-10.30 åk3-5 i Näsåker.

v. 47-50 F-2 kl. 9.00-10.30 i Näsåker.

Hållbar utveckling. Vi har ansökt om certifiering i Hållbar utveckling via Skolverket och kommer att få besked om detta i slutet på september. Arbetet fortskrider i Hållbar utveckling med bl a ljuddämpning av lokaler, sopsortering, värdegrundsarbete.

Beslut om nattis kommer att fattas i början av oktober.

Ny personal: Robin Isaksson som kommer hjälpa oss alla framåt i datakunskap och för åk.3-5 ,ett datakörkort.

Förutom ovanstående så följer vi schemat med Idrott för F-2 an Måndag som vanligt

Idrott för 3-5 an Onsdag som vanligt

Måndag har vi elevens val där eleverna som valt Idrott tar med ombyte/handduk.

TREVLIG HELG ÖNSKAR VI ER ALLA