Fritids

 

VT-18

Välkommen till den nya terminen!

Hoppas att alla har haft ett roligt och trevligt jullov, samlat massa energi till att vara på skolan och ha roligt. Under denna termin kommer vi att vara ute så mycket som det går och ta vara på de stora klassrummet där ute. Då vi kommer att vistas mycket ute så vill vi se bra kläder på eleverna så att dom inte fryser eller blir blöta. kläder efter väder, vill att alla ska vara med på de utflykter mm vi kommer att göra.

v.9 nu under veckan har det varit suuuuperkallt och därav den inställda friskvårdsveckan, nu hoppas vi på lite varmare grader så vi kan vara ute mycke mer i de fina vädret.

Även fast det har varit kallt ute så har vi varit ute lite och lekt och haft några uppdrag, de har fått jobbat matte och räknat, mätt med kroppen och använt fantasin och gissat svar.

tex. hur många kroppar det fick plats i en triangel som vi hade gjort ute på backen (då fick alla gissa först innan vi kollade svaret). Hur många armar som behövdes för att krama ett träd och hur många barn det blev.hittat något som är lika stort som handen och sedan lägga det i storleksordning. Vi kollade även hur snabb en backe kan vara, om det går snabbare uppför backen lr nedför. vilket visade sig på tiden, 9sek uppför och 6 sek nedför. Vi har även varit i gympasalen och spelat olika sporter, badminton och tennis har eleverna tyckt om att spela.

 

v.9 FRISKVÅRDSVECKAN ÄR INSTÄLLD OCH FLYTTAD TILL VECKA 11

 

V.10 Sportlovsvecka - vi är tillsammans med förskolan!

Vi kommer att vara ute och samla på oss frisk och härlig luft och energi!

Måndag:

 

Tisdag:

 

Onsdag:

 

Torsdag:

 

Fredag:.

 

------------------------------------------------------------------------

 

v.11 FRISKVÅRDSVECKA på skolan så vi på fritids kommer även att fortsätta dagen med lite extra friskvård, vi kommer att vara mycket utomhus och hoppas på att vädret är på våran sida denna vecka!

 

Måndag: Går till ICA och slänger skräp samt handlar inför veckans mellis.

 

Tisdag: Vi är ute - leker, uppdrag - mellis ute

 

Onsdag: Är det kanonväder ute så är vi ute! annars kör vi lek och spel inne i gympasalen.

 

Torsdag: Vi är i stora madrassbacken och åker madrass - mellis ute.

 

Fredag: Skoterdag till Rammsjön efter det så har vi fredagsmys.

 

Nu är en av de kalla månaderna här, vilket har visat sig under några veckor till och från. vi får vara beredd på att vi kan behöva vara inne istället för utomhus då det blir lite för kallt eller dåligt väder för att vara ute.